Skip to content

Всички производители от технически камък

Техническият каамък е устойчив на механични повреди, износване, абразия и драскотини. По отношение на своята твърдост, той е надминат само от корунд, топаз и диамант. 

Техническият камък е композитен продукт, изработен от 95% естествен материал (кварц, гранит, мрамор) и 5% полиестерна смола с много високи физико-механични характеристики. Добавените минерали и частици – мраморни стърготини, огледални частици и оцветители – осигуряват разнообразие от цветови масиви и декоративни компоненти. 

Производството се осъществява по така наречената Breton технология. Техническият камък притежава много по-добри технически от естествените камъни (гранит, мрамор и др.), като здравина, топлоустойчивост, киселиноустойчивост, антибактериалност и др

Техническият камък се произвежда на плочи и се използва в жилищни и търговски сгради за плотове, облицовка на стени, подове и стълби, както и за други вътрешни повърхности.

Нашите брандове

Ние сме официален представител и вносител за Бългаария на следните световно известни марки за производство на технически камък: Avant Quartz, Symphony, Lumina Stone, Maestro Quartz, Calisco, Belenco, Coante, Ker It | StoneItaliana, Cimstone, SileStone, Quarella, Santamargherita, Radianz, TechniStone, Okite, LG Hausys.